Siguranța jucăriilor pentru papagali
– Citiți cu atenție. Vă mulțumim! –
Siguranța jucăriilor este unul dintre cele mai importante aspecte de care un posesor de păsări ar trebui să țină seama.
Fiecare din înaripatele noastre este diferit, deci și jucăriile ar trebui alese cu grijă, pentru a se potrivi atât cu personalitatea cât și cu forța de a “strica” a fiecăruia.
Multe jucării sunt făcute să fie roase și distruse – asta făcând parte din distracție.
Așa că, dacă jucăria nu durează atâta timp cât vă așteptați, probabil că, înainte de toate, nu a fost tipul potrivit. Tipul lemnului (esența) poate juca un rol foarte important în construirea unei jucării care să le reziste un timp mai îndelungat. Din contră, atunci când jucăria destinată rosului rămâne neatinsă după câteva încercări, tipul lemnului poate să fi fost ales greșit (prea tare).
În ceea ce privește siguranța jucăriilor, în general, singura jucărie care este 100% sigură este, din păcate, cea cu care pasărea dumneavoastră nu se joacă niciodată.
Vă recomandăm cu insistență o supraveghere atentă, mai ales când introduceți jucării noi sau necunoscute păsărilor dumneavoastră. Dacă observaţi că are un obicei în a roade sfori sau alte materiale textile, îndepărtaţi jucăria care le conţine deoarece există riscul acumulărilor de fibre în guşă şi intestine, acesta fiind un factor de risc major asupra sănătăţii.
Este important să verificați în mod regulat jucăriile, putând fi necesar să le reparați sau să le înlocuiți pe oricare dintre cele care au devenit nesigure. Chiar când observați că există această posibilitate (exemplu: frânghii desfăcute care creează ochiuri în care pasărea poate să-și prindă părți din corp), remediați imediat situația.
Acordați o atenție deosebită jucăriilor din coardă, toate firele desfăcute/deșirate trebuind a fi tăiate imediat. La fel, urmăriți comportamentul și tendințele păsării atunci când are la dispoziție o jucărie care conține verigi metalice (lanțuri). Faceți asta pentru a vă asigura că nu există riscul de a-și prinde gheruțele în verigi. Orice semn care vă va indica faptul că există acest risc trebuie să însemne eliminarea acelui factor de risc (ex: va fi eliminat lanțul respectiv).
Acestea sunt doar câteva aspecte în ceea ce privește siguranța jucăriilor. Diversitatea acestora dar și varietatea comportamentală a înaripatelor implică mult mai multe puncte în care se poate interveni.
Jucăriile – odată primite – trebuie scoase cât mai repede din ambalaje și ținute în locuri lipsite de umezeală. Altfel există riscul ca umezeala să deterioreze componentele jucăriilor și poate duce la apariția mucegaiului.
NOTĂ: componentele din scoarță pot prezenta mici pete, mai închise la culoare. Acestea nu sunt pete de mucegai, fiind un rezultat natural al procesului de uscare la întuneric (pigmenți clorofilieni). La jucăriile masive dintr-o singură piesă (ex: plăci de căutare) pot apărea crăpături, lemnul fiind netratat. La componentele din porumb (știulete) pot apărea fluturi după o perioadă mai lungă, acestea fiind netratate; recomandăm îndepărtarea acestora prin tăierea sforilor de prindere.
Vă mulțumim și vă dorim zile pline de bucurii alături de înaripați! 🙂
Pentru detalii puteți vizita pagina noastră de Facebook – Jucării Papagali sau ne puteți scrie un mesaj pe Whatsapp sau pe mail.