Jucării de căutare

Ei bine, în lumea prietenilor noştri înaripaţi există şi această caracteristică. Pe care nu trebuie doar să o apreciem dar trebuie să le-o şi stimulăm. Să le oferim şansa (şi plăcerea) de a-şi satisface curiozitatea.

Jucăriile de căutare sunt acele jucării care oferă păsării plăcerea de a descoperi ceva, undeva: de obicei o bucăţică de “trataţie” / ceva bun, după ce a dat la o parte o anumită piesă.

Cu cât punctele în care sunt ascunse sunt mai complexe, cu atât şi plăcerea jocului de-a căutatul este mai mare. Dar fără a exagera şi a ascunde atât de bine “plăcerea” încât să-i ia săptămâni sau luni până va reuşi să o găsească. Acest lucru poate duce la modificări comportamentale ce nu pot fi anticipate şi nici nu pot fi garantate ca fiind benefice.

Mai jos vă prezentăm câteva modele simple de jucării de căutare, încurajându-vă să le stimulaţi curiozitatea şi nevoia de joacă. Însă – dacă veţi trece la treabă – sfatul nostru este să ţineţi cont de un aspect deosebit de important: siguranţa jucăriilor.

placa de cautare din lemn masiv - jucarii papagali
Placă de căutare din lemn masiv – Jucării Papagali
jucarie de cautare cu nuca de cocos - jucarii papagali
Jucărie de căutare cu nucă de cocos
jucarie de cautare pentru marele alexandru cu nuca de cocos
Jucărie de căutare pentru Marele Alexandru
Placa din cautare din lemn masiv pentru papagali mari
Placă din lemn masiv cu orificii de căutare și capace rotative – Jucării Papagali

O colecţie mult mai amplă puteţi găsi pe pagina noastră de Facebook